Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/rpar2772/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/rpar2772/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Demontarea unui parbriz – VIDEO | VectorGlass

VectorGlass

Orice tip de parbriz pentru masina ta

Demontarea unui parbriz – VIDEO

)

Pentru ceasta metoda de demontare este nevoie de o singura persoana si se foloseste trusa speciala WRD Spider.

PREGATIREA PARBRIZULUI

Se inlatura bratele stergatoarelor, chederele si ornamentele exterioare, etc.

Se curata interiorul si exteriorul parbrizului pentru a fi siguri ca ventuzele de fixare vor avea aderenta maxima.

Se decupleaza si se inlatura senzorii de ploaie si lumini, antena radio sau alte accesorii atasate sticlei inainte de inceperea procesului de demontare.

 

INTRODUCEREA FIRULUI PENTRU TAIEREA ADEZIVULUI

Se ataseaza ventuza principala provizoriu la interior, deasupra volanului (fig.1). Se desfasoara fir de pe tambur sufucient pentru a-l atasa sculei pentru strapungerea adezivului.  Atasati firul de taiere la dispozitivul de strapungere , tineti capătul firului sub degetul mare,  spre mânerul uneltei menținându-l presat tot timpul și fixați-l cu degetul arătător (fig. 2).

 

pregatirea firului

Se introduce unealta cu firul atasat prin cordonul de adeziv, de la interior spre exterior prin coltul stanga fata (fig.3). Se apuca apoi de la exterior firul cu un cleste si se trage fir suficient pentru a ajunge la dispozitivul cu ventuza de fixare de la exterior. (fig.4)

 

strapungerea

GHIDAREA FIRULUI DE TAIERE IN JURUL PARBRIZULUI

Ghidati firul pentru taiere de jur imprejurul geamului in sensul acelor de ceasornic si continuati si dupa ce ati trecut de punctul de strapungere pana la ventuza exterioara de fixare (fig.4)

FIxati dispozitivul de fixare exterior la jumatatea parbrizului in partea de jos, infasurati firul pe surubul special de prindere si blocati-l. (fig.5)

 

fixarea capului

Daca parbrizul este prevazut cu ornament de cauciuc vulcanizat de jur imprejur se va insera firul de taiere neaparat sub ornament pentru a fi in contact direct cu cordonul de adeziv si nu cu alte obstacole ce ar duce la ruperea firului si la impiedicarea procesului de taiere.

PROCESUL DE TAIERE

Taierea se face in sensul invers acelor de ceasornic, dispozitivul principal de la interior va fi mutat din pozitia initiala provizorie in coltul din dreapta, in partea de jos. Se va fixa la 5 – 8cm fata de bord, spatiul fiind necesar pentru monitorizarea firului in timpul taierii in dreptul coltului. Vedere din interior (fig.6); vedere din exterior (fig.7)

 

fixarea dispozitivului

Se actioneaza pompita vacuumatica pana ce se fixeaza ferm ventuza dispozitivului. Se interpune intre firul de taiere si interiorul masinii placa speciala de ghidare pentru a evita taierea accidentala a bordului sau tapiseriei. Aceasta placa se muta continuu in timpul procesului in locul in care firul ar putea lua contact cu elementele de interior.

La dispozitivul principal se ataseaza o bormasina portabila cu viteza variabila si se trece pe sensul de rotire in directia opusa acelor de ceasornic. Se porneste incet pentru a tensiona treptat firul apoi treptat se va observa cum firul incepe sa taie cordonul de adeziv.

Evitati prinderea degetelor de catre firul de taiere, se pot produce accidente serioase.

Acordati atentie deosebita zonelor in care adezivul este in cantitate mai mare, in special la colturi. In aceste zone, bormasina va opune rezistenta mai mare si trebuie sa reduceti turatia.

Dupa trecerea coltului dispozitivul trebuie mutat in partea de sus a parbrizului (fig.8)ceea ce necesita detensionarea firului prin actionarea bormasinii in sens invers cat este necesar.  Lasati si de aceasta data distanta de 5 – 8cm fata de colt. Se continua taierea ca si mai devreme avand grija ca firul sa nu atinga marginile tapiseriei de pe stalp.

Se aplica acelasi procedei in relocarea dispozitivului principal in coltul din stanga sus si stanga jos (fig.9 si fig.10). Fiti foarte atenti la taierea in partea de sus a parbrizului langa locatia senzorilor de ploaie si lumina , firele decuplate se pot agata de firul de taiere si pot fi retezate.

Pentru ultima etapa de taiere se fixeaza dispozitivul in partea cea mai de jos a parbrizului, se continua taierea pana ce se ajunge la punctul de pornire. Acum operatiunea te taiere se incheie.

Se desprinde firul de pe ventuza exterioara, iar aceasta se devideaza si se inlatura. Se infasoara firul pe dispozitivul principal si se pastreaza pentru urmatoarea taiere.

 

mutarea dispozitivului

INVERSAREA PROCESULUI DE TAIERE

Daca se intampina rezistenta deosebita la taierea unui colt trebuie inversat sensul pentru a completa procesul fara a rupe firul.

Firul poate fi folosit la cateva taieri dar producatorul recomanda schimbarea lui dupa fiecare utilizare. Dispozitivul poate fi folosit pentru demontarea parbrizelor, lunetelor, geamurilor laterale aplicate, spoilerelor si a emblemelor aplicate.

VectorGlass © 2015