Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/rpar2772/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/rpar2772/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Parbrizul ne protejeaza de radiatiile UV | VectorGlass

VectorGlass

Orice tip de parbriz pentru masina ta

Parbrizul ne protejeaza de radiatiile UV

Parbriz protectie uv

Pentru a intelege nivelul de expunere la soare cand suntem la volan trebuie sa cunoastem cate ceva despre razele UV si tipurile de geamuri montate pe autovehicule.

Radiatia ultravioleta este impartita in UVA (radiatie ultravioleta de tip A), UVB (radiatie ultravioleta de tip B) si UVC (radiatie ultravioleta de tip C).

Sunt diferite prin lungimea de unda a razei UV, cea mai scurta este UVC iar UVA este cea mai lunga. Radiatia UV de tip C este cea mai daunatoare pentru tesuturile organice dar este si cea care este filtrata de stratul de ozon si ajunge la noi mai putin.

Radiatia UV de tip B este responsabila de bronzare, arsuri si poate deteriora pielea.

Si radiatia UV de tip A poate provoca leziuni ale tesuturilor pe termen lung dar nu provoaca arsuri.

Vestea buna este ca parbrizele blocheaza toate tipurile de radiatie UV daunatoare.

Parbrizul masinii dvs. este diferit de celelalte geamuri de pe masina, el este format din doua straturi de sticla, intre care, prin laminare se interpune un strat de plastic. Acest sistem format din trei straturi, prin natura lui, pentru ca plasticului nu-i plac ultravioletele, ajuta la filtrarea radiatiei ultraviolete daunatoare in proportie de 98-99%.

Petnru ca standardele de siguranta impun acest lucru, parbrizele din din Uniunea Europeana sunt realizate prin tehnologia de laminare. Geamurile laterale si lunetele sunt din sticla securizata.

Procesul prin care se realizeaza securizarea sticlei ii confera rezistenta sporita, iar daca prin lovire sau tensionare se atinge punctul critic ea se fragmenteaza in bucati marunte, Si sticla securizata filtreaza radiatia UV de tip B pana la 60 – 70 de procente dar lasa sa patrunda cantitati importatne de radiatie UV de tip A.

Exista si masini care au geamurile laterale si/sau lunetele de tip laminat. Geamurile auto laminate devin din ce in ce mai populare deoarece sunt mai rezistente si cresc confortul prin atenuarea mai buna a zgomotelor.

Asadar suntem protejatie de radiatiile UV daunatoare datorita parbrizului. Pentru geamurile laterale exista folie autorizata cu protectie UV.

VectorGlass © 2015